Kenelle palvelu sopii?

Palvelumme sopii kenelle tahansa ja kaikille toimialoille työskentelitpä graafikkona, konsulttina, freelancer-toimittajana, rakennusmiehenä, maalarina, muusikkona, valokuvaajana, kouluttajana, it-guruna tai suunnittelijana.

Mikäli sinulla on yritysidea, voit testata sitä riskittömästi palvelumme avulla ja rakentaa asiakaskuntaa ennen kuin teet päätöksen oman yrityksen perustamisesta. Tai jos et jostain syystä halua sitoutua perinteiseen työsuhteeseen, palvelumme mahdollistaa sinulle itsenäisen ja tulosvastuullisen toiminnan.  Palvelu mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan myös niissä tilanteissa, joissa verottaja ei hyväksy sinua ennakkoperintärekisteriin

Teen töitä freelance-verokortilla, miksi minun kannattaa laskuttaa VTF:n kautta?

Kun teet töitä freelance verokortilla toimeksiantajasi ja sinun välille muodostuu työsuhde. Se tarkoittaa, että toimeksiantaja joutuu hoitamaan työnantajan lakisääteiset velvollisuudet. Kun laskutat VTF:n kautta, toimeksiantaja ostaa työpanoksesi laskulla eikä näin ollen joudu työnantajan asemaan. Se voi lisätä työnsaannin mahdollisuuksiasi.

Mitä lisäaarvoa saan siitä, että laskutan VTF:n kautta?

Tarvittaessa voimme painattaa ja toimittaa sinulle markkinointia varten VTF:n käyntikortit ja voit saada käyttöösi myös VTF:n sähköpostiosoitteen.

Olenko yrittäjä vai palkansaaja?

Olet palkansaaja, sillä sinun ja VTF:n välille muodostuu jokaisen toimeksiannon ajaksi määräaikainen työsuhde. Saat meiltä halutessasi ja veloituksetta toimeksiannon suorittamisen jälkeen työtodistuksen.

Miten pääsen mukaan?

Voit rekisteröityä tästä ilmaiseksi ja ilman velvoitteita palvelumme käyttäjäksi. Saat palvelun käyttöösi välittömästi ja pääset aloittamaan laskutuksen vaikka heti!

Mitä palvelu maksaa?

Perimme palvelustamme laskutukseesi perustuvan, asiakaskohtaisesti sovittavan 4-7% palvelumaksun. Se on aina vähintään 20 euroa, ellei muuta sovita. Palveluumme ei sisälly muita kiinteitä kuluja.

Mitä kerron asiakkaille?

Kerro asiakkaillesi, että laskutat yrityksenä ja laskuttajayrityksen nimi on Virtual Team Finland VTF Oy (y-tunnus 1091277-5). Voit toki kertoa asiakkaallesi oman markkinointinimesi, mutta y-tunnuksen tulee olla Virtual Team VTF Oy:n. Asiakkaasi ostavat siis työn yhtiöltä eivätkä sinulta yksityishenkilönä. Näin työn tilaajalle ei synny työnantajavelvoitteita. Tätä kannattaa korostaa myydessäsi palveluitasi ja kertoa se myös markkinointimateriaalissasi.

Miten ilmoitan laskutustiedot VTF:lle?

Kun haluat laskuttaa toimeksiantajaasi, kirjaudu sisään palveluumme ja täytä laskutuksen toimeksiantolomake. Suosittelemme myös, että teet sovitun työn jälkeen ennakkoilmoituksen työtehtävästä. Ilmoituksen tekeminen ei ole pakollista, mutta se kannattaa, sillä näin saat kirjattua kätevästi ylös toimeksiantajan kanssa sovitut asiat. Myös palkanmaksu nopeutuu kun laskutukseen tarvittavat tiedot ovat meillä valmiina. Voit hoitaa laskutustoimeksiannot meille tarvittaessa myös sähköpostitse tai jopa tekstiviestillä. Saat meiltä valmiit laskutuspohjat, joita voit vaihtoehtoisesti käyttää laskutustoimeksiantojen tekemiseen.

Tarkistetaanko laskut?

Jokainen lasku tarkistetaan ja mahdolliset virheet korjataan ennen laskun lähettämistä asiakkaalle. Mahdollisissa epäselvyyksissä olemme sinuun yhteydessä. Pyrimme näin siihen, että toimeksiantajasi saa työstäsi aina asianmukaisen ja virheettömän laskun.

Mitä tietoja laskussa näkyy?

Laskussa näkyy nimesi ja halutessasi viitetietona markkinointinimesi. Muistathan merkitä nämä laskutuksen toimeksiantoon! Laskuttajana näkyy Virtual Team Finland VTF Oy ja yhtiömme perustiedot.

Miten lasku toimitetaan asiakkaalle?

Kysy asiakkaaltasi miten hän haluaa että lasku toimitetaan. Se voidaan toimittaa joko sähköpostilaskuna, verkkolaskuna tai postitse. Suosittelemme sähköistä laskutusta, sillä silloin lasku on asiakkaalla saman tien. Muistathan pyytää asiakkaasi sähköposti- tai verkkolaskutusosoitteen!

Voinko laskuttaa myös tavaroita ja matkakuluja?

Voit laskuttaa työsuorituksesi lisäksi myös matkakuluja, materiaaleja, tarvikkeita, työkalukorvauksia jne. Niiden hinnat on sovittava suoraan toimeksiantajasi kanssa. Laskutettavat kulut eivät liity verotuksessa vähennettäviin verottajan ohjeiden mukaisiin enimmäismääriin vaan voit sopia niistäkin vapaasti toimeksiantajan kanssa. Palkanmaksun kannalta nämä eivät ole verotuksellisesti korvattavia kuluja, vaan siirtyvät normaalisti palkaksi laskun loppusumman perusteella. Palkan maksua varten meille on toimitettava esimerkiksi ajopäiväkirjat. Meiltä löytyy myös valmiit pohjat matkalaskun tekoa varten. Muistathan, että voit kysyä meiltä tarvittaessa neuvoa!

Mitä tapahtuu jos laskua ei makseta ajoissa?

Lähetämme asiakkaallesi maksumuistutuksen erääntyneestä saatavasta. Mikäli laskua ei tästä huolimatta makseta, neuvottelemme jatkotoimenpiteistä kanssasi. Äärimmäisenä toimenpiteenä käynnistämme perinnän, josta ei aiheudu sinulle kuluja.

Voinko laskuttaa ulkomaista yritystä?

Voit. EU:n sisällä laskutetaan yleensä käänteisellä arvonlisäverolla, jolloin lasku lähtee meiltä ilman arvonlisäveroa ja vero siirtyy laskun saajan hoidettavaksi. Muistathan pyytää laskutus- toimeksiantoa varten toimeksiantajaltasi paikallinen alv-tunnus eli VAT number! Laskutuspohjamme on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Paljonko saan palkkaa?

Palkka määräytyy laskutussumman perusteella: laskutuksesta vähennetään ensin arvonlisävero, VTF:n asiakaskohtaisesti sovittu palvelumaksu 4-8 % sekä pakolliset työnantajamaksut, josta muodostuu bruttopalkka. Bruttopalkasta pidätetään ennakonpidätys sekä TyEL- ja työttömyysvakuutusmaksu. Siitä muodostuu nettopalkkasi, jonka maksamme tilillesi. Saat jokaisen palkanmaksun yhteydessä palkkaerittelyn sähköpostiisi. Bruttopalkkasi on noin 71 - 73% arvonlisäverottomasta (alv 0%) laskutushinnastasi. Huomioithan, että toimialasi vaikuttaa palkkasi määrään. Voit laskea tarkat summat palkkalaskurillamme.

Milloin palkka maksetaan?

Laskemme ja maksamme palkkasi normaalisti viimeistään seuraavana arkipäivänä siitä kun olemme saaneet asiakkaasi maksusuorituksen. Voimme maksaa palkkasi myös toiveittesi mukaan myöhemmin, mutta muistathan, että palkka on nostettava viiden kuukauden sisällä asiakkaan maksusuorituksen saapumisesta.

Voinko saada palkkaennakkoa?

Voimme maksaa tapauskohtaisesti palkan myös ennakkona, mikäli loppuasiakkaasi luottotiedot ovat kunnossa.

Kerryttääkö VTF:n kautta tehty työ eläkettä?

Olet vakuutettu lain vaatimalla työeläkevakuutuksella (TyEL). Eläkeasiasi ovat siis kunnossa, kun työskentelet VTF:n kautta.

Tarvitsenko muita vakuutuksia?

VTF on vakuuttanut sinut työnantajan lakisääteisillä vakuutuksilla: yleinen vastuuvakuutus korvaa työntekijöiden aiheuttamat vahingot aina 500.000 euroon asti, työtapaturmien varalle meillä on lakisääteinen tapaturmavakuutus. Toimialakohtaisesti voit tarvita myös lisävakuutuksia.

Onko minulla oikeus työttömyyspäivärahaan?

Olet virallisesti määräaikaisessa työsuhteessa VTF:n, joten sinulla on täysi sosiaaliturva. Voit siis saada työttömyysajalta päivärahaa. Työvoimatoimisto ja sosiaalitoimisto palvelevat näissä asioissa, joten sinun on oltava yhteydessä heihin, mikäli jäät ilman työtä.

Olenko oikeutettu sairausajan palkkaan?

Sinulle ei makseta sairausajan palkkaa työsuhteen luonteesta johtuen. Suosittelemmekin yksityisen sairausvakuutuksen ottamista vakuutusyhtiöstä.